Re: 'It's all about the drinks'-topic

1052
Image


Voila nummertje 2 :) Het is aan het koelen.

Via Crucis is de nieuwe naam van de Korlène, een biologisch bier van Brasserie Mélusine uit Frankrijk. Het is een Bière Ambrée, hier ook wel simpelweg 'Amber' of 'Amber Ale' genoemd. Dit zegt niet alleen iets over de kleur van het bier, maar schept ook een smaakverwachting.

In Via Crucis ruik je dan ook een beetje karamel, geroosterd brood en hazelnoten. Die karamel komt ook weer terug in de smaak. Deze aroma's zijn afkomstig uit de mout, die iets langer geroosterd is dan de mout van bijvoorbeeld een pilsner. Dit zorgt voor de kleur en de zoete aroma's, maar ook voor het lichte bittertje.

Foodpairing: Dit bier doet het goed in combinatie met de aardse smaken van paddestoelen of een mooie alpenkaas (Abondance, Beaufort of Reblochon).
Image

Re: 'It's all about the drinks'-topic

1053
Nummer 3: Ma Ma

Image


De Italiaanse brouwerij Birra Flea heeft voor de Ma.Ma Weiss (in het Italiaans 'Ma.Ma Bianca' genoemd) gebruikgemaakt van zowel gerstemout als tarwemout. De tarwemout zorgt voor aroma's van wit brood en het typische lichte zuurtje dat je kent van de Duitse Weizenbieren. Deze Ma.Ma Weiss is lekker doordrinkbaar, met naast dat zuurtje een lage bitterheid en een dikke, romige schuimkraag.

Het bier is niet gepasteuriseerd of gefilterd en er vindt nagisting plaats in de fles. Let er bij het uitschenken dus op dat je het laatste beetje in de fles laat zitten. Zwenk het gistdepot onderin los door de fles even rond te zwenken en giet dit daarna bij de rest van je bier in het glas.

Foodpairing: Deze weizen gaat heel mooi samen met wit (kip) of gedroogd vlees of verse, witte kaas. Ook lekker als of bij een aperitief!
Image

Re: 'It's all about the drinks'-topic

1054
Oja. Was de mijne vergeten posten.
#3 van de bieradvent

Negu Berria Hazelnut Brown Ale.
Spaans biertje. Heel lekker. Smaakt naar koekjes ^^

Image

Een royaal en rijk aroma van hazelnoot komt je tegemoet, met melkchocolade en een vleugje vanilla.
Negu Berri ais verrassend licht en drinkt makkelijk weg. Naast duidelijke hazelnoot en chocolade, kun je een hint van karamel proeven. Tenslotte is er sherry gebruikt bij het brouwen
Image

Re: 'It's all about the drinks'-topic

1055
Nummerke #4 was ik ook vergeten posten.
Bij deze. Dagje 4 van de bieradvent

Italiaanse Hoppy Tripel
Image

Vandaag gaan we naar Italië met Toccalmatto, met Hoppy Tripel, wat een eerbetoon is aan de Triple. Dit is de beroemde Belgische bierstijl die vaak al sinds de Middeleeuwen in elke Belgische Trappistenbrouwerij wordt gebrouwen.
In het glas ruik je eerst vooral verwarmende alcohol in een kruidige combinatie van koriander en w
itte peper. Het bier ruikt verder naar Vlaamse hop met een flinke dosis brood- en tarwemout.
In de smaak komt dit aroma terug met meer kruiden en bovendien een vleugje menthol en kruidnagel. Het is al met al een krachtige en verwarmende Tripel die een perfecte start is voor het weekend!
Het perfecte gerecht bij Hoppy Tripel is pasta met pittige pesto of een kaasplankje met oude Goudse kaas.
Image

Re: 'It's all about the drinks'-topic

1058
Nummertje 5 Ibimi

Image


Afschuwelijk slecht ^^ meer cider dan bier.
La Gose is een atypische bierstijl die we graag met je delen via onze Beery Christmas! Deze bierstijl staat dicht bij de natuur waardoor brouwerij Wild Beer bij uitstek geschikt is om zo’n bier te brouwen voor onze selectie van dit jaar.
Vanwege de vele cranberries waarmee IBIMI is gebrouwen heeft het bier een unieke roze kleur. Het fruit en de zuurheid vind je ook terug in het aroma, met ander rood fruit zoals kers, aardbei en framboos.

Bij het drinken word je dus mogelijk verrast door de zuurheid van IBIMI, veroorzaakt door de wilde gist en de rode vruchten, met als tegenhanger een vleugje zout.

IBIMI is een interessant bier om te drinken bij een gerecht van wild vlees, of scherp gekruid voedsel als je daarvan houdt. Zo’n gerecht is een mooie tegenhanger die de unieke zuur-zout-zoete smaak van het bier extra doet uitkomen. Je kunt ook juist denken aan een combinatie met nog meer zoet-zuur rood fruit, in een toetje met kwark en fruit, of een pudding met rode vruchtenjam. Eigenlijk kun je alles eten bij een Gose, dus schenk gerust dit geweldige bier in je glas bij het eten van je pepernoten, taai-taai of chocoladeletter!
Image

Re: 'It's all about the drinks'-topic

1059
Image


Jopen Mooie Nel
Brouwerij: Brouwerij Jopen
Bierstijl: India Pale Ale
ABV: 6,5%

De Mooie Nel is vernoemd naar een meer in de buurt van Haarlem, de thuisbasis van Brouwerij Jopen. Het bier werd in 2015 tijdens de Dutch Beer Challenge verkozen tot beste bier van Nederland.

De Mooie Nel is een oranjekleurig, licht mistig bier met een gebroken witte schuimkraag. Verwacht een mooie balans tussen zoetheid uit de mout en bitterheid van de hop. Zoals je van een moderne IPA mag verwachten, zit het bier vol met aroma's van tropisch fruit, ook afkomstig uit de hop.

Foodpairing: Een IPA met een hamburger is een klassieke combinatie. Maar probeer de Mooie Nel ook eens met een lekkere fruitige salade of een stukje gedroogde ham!

Image


Een goede saison heeft vaak iets kruidigs en dat advies heeft Cerveja Musa uit Lissabon ter harte genomen. In deze Saison O'Connor ontdek je dan ook naast de licht zoete smaak en fruitige aroma's ook iets aangenaam kruidigs en peperigs.

Hoewel dit bier dus gebrouwen is in Portugal, is een saison een klassieke Belgische bierstijl. Het bier werd oorspronkelijk in Henegouwen (in het zuiden van België) gebrouwen om in de zomer gedronken te worden door de landarbeiders. Het moest dus een dorstlessend bier zijn, dus werd het bier goed doorvergist om voor een droge afdronk te zorgen.

Foodpairing: Een romige kaas smaakt altijd lekker met een saison. Camembert is de klassieke combinatie, maar brie of geitenkaas werkt ook erg goed. Een stukje witvis kan ook goed werken, maar nog lekkerder is een vettige vis als makreel.
Image

Re: 'It's all about the drinks'-topic

1060
En #6 van de bieradvent

Image


Cinnabun Porter
Een Baltic Porter uit Estland van brouwerij Põhjala! De brouwerij brengt een eerbetoon aan een zeer populair gebakje in Scandinavië: cinnabun! Het lijkt nog het meest op de Zeeuwse bolus; zacht, zoet en met een overvloed aan kaneel!

Cinnabun is prachtig donker in je glas. Met verwarmende geuren van alcohol, donker gebrande mout en tonkaboon, een ingrediënt dat je herkent aan de geur van mokka en pure chocolade. Maar er is nog meer te ruiken; geuren van roggebrood, zoethout en natuurlijk van kaneel.
Dit rijke bier is een feestje in de mond! Veel kaneel, hazelnoot, peper, honing en specerijen.
Traditioneel gezien zijn donkere bieren een pracht-combinatie met een zoet gerecht, dus een toetje of een taart. Heerlijk bij Cinnabun is vanilleroomijs met geroosterde amandelen of mogelijke zoete lekkernijen die bij Sinterklaas horen, zoals marsepein. Ga je liever voor iets hartigs? Kies dan voor een gerecht met eend of kalkoenfilet.
Image

Re: 'It's all about the drinks'-topic

1061
Nummer 6:

Ik had van deze al gelezen in een boek. Nooit zelf gevonden, dus ben wel blij dat ik deze nu kan proeven.

Stevig schuim, amai.

Image


Dochter van de Korenaar Finesse
Brouwerij: Dochter van de Korenaar
Bierstijl: Tripel
ABV: 8,5%

Finesse van de Belgische brouwerij Dochter van de Korenaar is een tripel, gebrouwen met drie verschillende graansoorten. De combinatie van gerstemout, tarwemout en roggemout zorgt voor een lichte kruidigheid, die mooi samengaat met de fruitige tonen en de subtiele hoppigheid.

Dochter van de Korenaar is gevestigd in het bijzondere plaatsje Baarle-Hertog. Hoewel het dus een Belgische brouwerij is, is het gebouw omgeven door Nederlands grondgebied. De naam van deze brouwerij komt van een uitspraak van Keizer Karel: "Ik kan beter tegen het sap van de dochter van de korenaar, dan tegen het bloed van de druiventros." Oftewel: weg met die wijn, doe mij maar een glas bier!

Foodpairing: Dit krachtige bier kan best een stevig gerecht hebben. Wees dus niet bang om de Finesse bij een mooi vleesgerecht te serveren. Gebakken eendenborst met sinaasappelsaus is een klassieke combinatie met een tripel. Of proef het met een pittige, wat romige kaas.
Image

Re: 'It's all about the drinks'-topic

1064
Numeroken 7

Side Hustle
Ne simpele lichte IPA

Image

Het perfecte bier om deze maandag van de tweede week van Beery Christmas mee te beginnen: licht en met veel aroma, alle charme van deze stijl in één weergaloos bier.

Het is een enorm aromatisch bier vanwege de dubbele dry-hopping. Extra hop is dan toegevoegd na het extra brouwproces, dat een overvloed van aroma toevoegt: kruidige en tropische tonen van ananas, bloedsinaasappel, roze pompelmoes, grapefruit en tenslotte een hint van poedersuiker.
In de mond meer kruidachtige en tropische elementen met een milde bitterheid. De afdronk is tropisch, kort en nodigt uit om nog een slokje te nemen! De bitterheid blijft aangenaam aanwezig in de mond. Een heerlijk verfrissend bier dat goed samengaat met een scherpgekruide Indonesische rijsttafel of pasta met zalm of tonijn.
Image

Re: 'It's all about the drinks'-topic

1065
Awel bij mij net hetzelfde zo te zien :p

Image



7 December
Beavertown - Neck Oil Session IPA.png

Beavertown Neck Oil
Brouwerij: Beavertown
Bierstijl: Session IPA
ABV: 4,3%

Een Session IPA is het lichtere broertje van de India Pale Ale. Zo ook deze Neck Oil van Beavertown, die slechts 4,3% alcohol heeft. Het bier levert echter niet in op smaak, want dankzij een flinke hoeveelheid hop heeft de Neck Oil meer dan genoeg pit. De Neck Oil is net als de BrewDog Duopolis (het bier van 1 december) gedryhopt.

Voor dit bier is gebruikgemaakt van Columbus, Centennial, Simcoe, Amarillo, Galaxy, Vic Secret en Mosaic hoppen. Beavertown heeft daarnaast extra bleke mout gebruikt voor een frisse smaak, die extra aandacht geeft aan de hop.

Foodpairing: De ietwat kruidige hop in dit bier combineert mooi met een kruidig gerecht uit de Indiasche of Mexicaanse keuken. Pas wel op met de pepers, want hop versterkt pittigheid dus dat wordt al snel een onaangename combi!
Image
cron