Re: Koken is genieten

256
NTGSruler wrote: 11 Feb 2024 07:43 De zalm met pastinaak puree wil ik wel zelf eens maken. Alsook de ravioli.
Zalm met pastinaak puree (recept zegt aardpeer, maar dat vond ik niet)

zalmfilet
500 g
bloemige aardappelen
500 g
aardpeer
400 g
waterkers
handje
melk
300 ml
boter
150 g
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout

Bereiding
1

Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukken. Schil de aardpeer en snij hem in kleine stukken.

2

Doe de aardappelen, de aardpeer, de melk en een snuifje zout in de thermomix. Laat ze 30 à 35 minuten garen op 90°C op snelheid 1 tot de groenten volledig zacht zijn. Voeg dan de boter in blokjes, nootmuskaat en peper toe en meng 1 minuut op snelheid 4. Hou de mousseline warm.

3

Verhit een scheutje olijfolie en bak de zalmfilet gaar aan beide kanten op een hoog vuur. Kruid hem met peper en zout. Spoel en droog de waterkers.

4

Serveer de gebakken zalm met de mousseline en de waterkers.

Ravioli

INGREDIËNTEN

Verse Pasta:
400g 00 bloem
4 eieren
1 tl zout
1 el olijfolie
Extra bloem voor het uitrollen

Vulling:
1 potje ricotta
250g oude Comté, geraspt
½ knolselder
Peper en zout naar smaak

Comté Chips:
150g Comté blok

Arabiatta Saus:
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 gedroogde chilipeper, fijngehakt
1 groot blik gepelde tomaten
Zout naar smaak

Groene Dille Olie:
2 bossen dille
250 ml zachte olijfolie

Garnituren:
Eetbare bloemetjes
Verse takjes dille
BEREIDINGSWIJZE

Plaats de bloem op je werktafel, maak een kuiltje en voeg eieren, olie en zout toe. Meng eerst met een vork en voeg geleidelijk de bloem toe. Kneed tot een homogene bol en dek af met plasticfolie.

Snij de knolselder in blokjes, besprenkel met olijfolie, kruid en rooster 25 minuten op 195°C. Mix de afgekoelde knolselder met ricotta en Comté tot een gladde vulling. Plaats in een spuitzak.

Voor de Arabiatta saus: Fruit de knoflook en de chili in olijfolie. Voeg de ui toe en laat sudderen. Voeg de tomaten toe en laat 10 minuten koken. Pureer en kruid naar smaak.

Voor de dille-olie: Blancheer de dille 30 seconden, spoel af met koud water en wring uit. Blend met olijfolie, zeef en bewaar in een spuitflesje.

Rol het pastadeeg dun uit en vul met de knolselder-Comté mix. Vorm tot ravioli kronen.

Bak Comté plakjes 10-12 minuten op 170°C tot ze krokant zijn.

Kook de ravioli 4 minuten in gezouten water. Serveer met saus, dille-olie, chips, bloemetjes en verse dille.
TIPS

Voor een extra romige vulling, voeg een scheutje room toe aan de ricotta-mix.

Geef je Arabiatta saus een extra kick met wat verse chili.
Image

Re: Koken is genieten

259
NTGSruler wrote: 11 Feb 2024 21:53 Nice Gamerke! Ik durfde het recept niet vragen.
Jij las mijn gedachten! Bedankt! :cool:
You’re welcome. Ik doe niets liever dan recepten uitwisselen.

Ik heb ook zelf verzonnen gerechten die ik heb uitgeschreven. Maar de 2 van hierboven zijn ergens van op het internet.


Hier 2 pasta gerechten van eigen creatie ;)

Pasta alfredo op mijn manier:

Look in schijfjes en frituren tot bubbels verdwijnen

Peterselie hetzelfde doen. Pas op het spat.

Tagliatelle koken.

Kip bakken in pan met boter of olie

Kip er uit halen en olie verwijderen, maar aanbaksel laten zitten.

Room opgieten en aanbaksel los roeren. Zout toevoegen

Boersin toevoegen en goed los kloppen.

Kip tegen richting in schijfjes snijden en op bord leggen. Pasta er op. Saus er op. Peterselie en look er op en rond.

Tagliatelle kip:

500g tagliatelle
350ml room
2 kipfilets
2 tomaten
2 rode paprika
2 ajuinen
1 teentje look
klein beetje curry poeder
venkelzaad
peper en zout
kipkruiden
Stokbrood

Snij kip in fijne blokjes
Marineer met olijfolie en kipkruiden
Bak goudkleurig
Haal uit pot
Snij groenten zeer fijn en stoof aan
Voeg kip toe
Voeg room toe
Kruid met beetje curry en venkelzaad
Laat pruttelen
Kook tagliatelle
Doe wat kookvocht in saus
Kruid saus met peper en zout
Doe tagliatelle er bij
Doe olijfolie op stokbrood met zout en look
Steek in oven tot krokant
Image

Re: Koken is genieten

265
Ja ik zie het al. Die pasta alfredo is ook een toppertje. Zal ik zeker ook eens maken, alleen jammer dat de vrouw geen vlees meer eet en dat al sinds 2 jaar. Maar dan eet ze wel gewoon de pasta en de boursin-saus :lol:

Zalig! Dank u wel Gamerke!
Image