Re: Quick News Topic

2523
Wat jammer weer dit... De laatste tijd is het bijna voornamelijk maar negatief nieuws wat naar buiten komt in de gaming industrie. Games die uitkomen waar mensen helemaal niet naar vragen, hebzucht, games die onspeelbaar worden, ontslagen her en der...
Heb de indruk dat het gaming landschap er helemaal anders is beginnen uitzien sinds de pandemie...
Image

Re: Quick News Topic

2524
zenmaster wrote: 20 Apr 2024 10:12 Echt schandalig... Je had het misschien zien aankomen, maar aaaal die zelfgemaakte levels gewoon weg zonder waarschuwing. Misselijkmakend.
Deze uitspraak geeft mij het idee dat je niet op de hoogte bent van de geschiedenis van LBP...

Hackers hebben al jaren geleden plots gemunt op LBP, geen idee waarom...
Gevolg: DDOS aanvallen maar ondertussen ook de mogelijkheid om de username bij een creatie aan te passen.
Mensen kregen plots een PSN ban door een user level vol porno in LBP dat zogenaamd van hen was, maar waarvan de username dus was aangepast.

Enkele jaren geleden werden alle servers tijdelijk uitgezet om alles te kunnen onderzoeken en op te lossen. LBP1 was toendertijd al netjes met waarschuwing afgesloten waardoor LBP2, 3, Vita en Karting werden uitgezet.
De servers zijn nog een paar keer opnieuw online gekomen om te kijken of aanpassingen/oplossing werkten maar helaas lukte dat niet zonder een patch voor de game. Sony stond toen algemeen geen patches meer toe voor PS3 en PSVita en maakte ook geen uitzondering voor LBP.

Gevolg: Enkel LBP3 voor PS4 werd gered. Alles voor PS3 en PSVita bleef uiteindelijk offline terwijl LBP3 PS4 een patch kreeg en opnieuw online kon

Helaas bleef het daar niet bij en nu jaren later ging het opnieuw mis. In januari werden de servers offline gehaald om opnieuw naar een oplossing te zoeken maar die hebben ze ofwel niet gevonden en/of er werd besloten dat het al teveel tijd/geld had gekost zonder succes en met de wetenschap dat die hackers gewoon blijven doorgaan en opnieuw proberen.

De enige die hier dus te blamen zijn, zijn de hackers en hun grudge tegen LBP :(

Sony is normaal net heel erg van het vooraf aankondigen van de sluiting van servers. Maar deze servers alsnog even opnieuw aanzetten voor degene die het gemist hebben is ook een enorm veiligheidsrisico.

Persoonlijk denk ik dat mensen die de trophies nog wilden halen voor LBP3 echt wel een waarschuwing hebben gehad een paar jaar geleden toen dit voor het eerst gebeurde. Ik snap wel dat niet iedereen dit meegemaakt heeft natuurlijk, maar zij die de game al 10 jaar op hun trophylijst staan en echt om trophies geven... die kunnen enkel zichzelf voor de kop slaan lijkt me :P
Image

Re: Quick News Topic

2525
Oh jawel, was op de hoogte van de hack(s). Ik noemde niemand in mijn post en het is zeker in de eerste plaats de schuld van de hackers geweest. Maar je zegt het zelf al Kolm, ze hadden het toen bij 1 en 2 al kunnen patchen, maar ze hebben er zelf voor gekozen om die uitzondering niet te maken. "Sorry voor jullie miljoenen levels kids, maar regels zijn regels. Ciaokessss." Ik zal er zelf niet van wakker liggen. Speel het al lang niet meer, maar weet wel nog dat jij en enkele anderen van het oude forum mij hebben geholpen met de 4p levels. Daarna wel nog heel veel LBP2 met alle DLC gespeeld. Mooie tijd. Het is een oude community van twee generaties geleden en daarom kan ik de keuze om af te sluiten wel een heel klein beetje begrijpen. Kan niet blijven duren. Maar het is gewoon heel erg voor de gamers die er zoveel energie in hebben gestoken, en sinds de PS3 launch is dit een beetje Playstation hun mascotte, met zoals geweten een enorme community achter, dus ik vind wel dat ze tóch nog wat extra moeite hadden mogen doen en dit gewoon in orde brengen. Geld is geen excuus. Ze laten het zo altijd uitschijnen, maar het gaat meer om minder winst maken dan verlies maken.
Ik ben niet naïef, maar je blijft toch altijd hopen dat er iemand op een menselijke manier nadenkt daar.
Image

Re: Quick News Topic

2526
Splinter Cell Remake is expected to show up in this year’s Ubisoft Showcase.
The game is said to feature ray tracing, but a leaker says this will be more than just a visual element.
According to the leaker, ray-traced reflections will tie into gameplay mechanics like stealth.

Heey wie zie ik daar in de weerspiegeling van het raam :lol:
Image
cron