Re: Welke game speelde je het laatste uit?

1726
Cyberpunk! 7.5/10

Het verhaal is niet top tier, de edgerenners serie vond ik beter qua verhaal. Maar de graphics en gameplay maken veel goed.
Ik snap de open insteek van nomad/streetkid/corpo niet echt want je keuzes hebben eigenlijk geen invloed op het spel. De meerdere eindes voegen in dit spel ook niet echt iets toe omdat je van tevoren niet kan zien welke van de eindes het "goede" einde is.
Ondanks dat er al honderden patches over heen zijn gegaan zit het spel helaas nog vol met glitches. Gelukkig heb je elke paar minuten wel een autosave mocht de game weer eens crashen.

De hele user interface is wat verwarrend, er wordt nooit echt uitgelegd hoe de perks werken noch voelt het intuïtief. Skill points moet je ook zelf achter komen wat het is en wat het doet. Wanneer je het spel opstart moet je eerst rondje drukken, dan opties, dan continue game, dan nog een keer op rondje voor je kan spelen. Voelt niet intuïtief of snel. Ook als je het menu scherm in gaat moet je eerst op een van de submenus klikken, terwijl je vanuit dat submenu direct veel makkelijker met r1/r2 er door heen kan navigeren zoals je in Far Cry games ziet. Dit maakt het eerste menu "overzicht" scherm wat mij betreft overbodig. Alom, aardig wat dat niet helemaal af voelt of net niet afgewerkt genoeg om het een 8/10 te maken.

Qua sfeer zit het wel heel goed. Het voelt bijna als een Far Cry Blood Dragon game op steroids.

Over het einde:
[+] einde
Van alle 5 eindes zijn er maar 2 die ik wel als goed kan beschouwen. Of je eindigt met Panam als Nomad, of je accepteert je lot en V gaat naar cyberspace waarna Johnny het lichaam over neemt. De andere 3 eindes zijn wat depressief.
Nu verder met nog flink wat sidejobs en phantom liberty!

Re: Welke game speelde je het laatste uit?

1728
Sanity penguin wrote: 09 Jul 2024 10:21 Fallout 4

Duurder even om er in te komen, maar heb mij er uiteindelijk wel mee geamuseerd. Enkel base game (via Plus) maar ik zie een hoop DLC erbij. Staan momenteel ook in korting. Ben niet zo'n DLC man doorgaans. Iemand deze al gespeeld? Welke zijn leuk om te doen?
Automatron speelt zich af in dezelfde speelwereld als Fallout 4. Voegt wat main quests toe en zorgt ervoor dat je weer meerdere robots kan maken en customizen. NIet direct iets wat je perse gespeeld moet hebben, maar het geeft weer wat meer content.
Far Harbor is degene die je gespeeld moet hebben als je meer zin hebt in Fallout. Geeft je een volledig nieuw gebied met een volledig nieuwe questline met nieuwe dilemma's enzo. Zat wel een vage minigame in die ik zelf niet zo heel leuk vond, maar dat is natuurlijk maar een kleinigheid.
Nuka World geeft je ook een heel nieuwe spelwereld, maar hier was ik gestopt omdat ik het spel echt beu was op een gegeven moment :p Kan ik dus weinig over zeggen.
De andere DLC's geven je vooral meer crafting opties voor je bases, dus voegt niks toe qua verhaal. Dus als je de base building niet echt gedaan hebt of niet leuk vond, kan je deze gewoon skippen. Enkel die Vault-Tec workshop kan je mss leuk vinden? Hier kan je een eigen vault maken ondergronds.
Image

Re: Welke game speelde je het laatste uit?

1729
Thanks Wolf. Ik heb zo goed als niet gebouwd of mij ook niet bezig gehouden met de bases (behalve dan voor die ene trophy van 100% satisfaction).
Dus het is zo een beetje dat wat ik bedoelde. Gewoon cosmetische toevoegingen of builds zijn in mijn ogen nutteloos.

Als ik het dan doe, zal het die Far Harbor zijn die het meest interessant lijkt.
Image
cron