Re: Welke film heb je het laatst bekeken?

1771
Bad Boys 4 8.5/10
Mike en Marcus zijn weer terug voor hun volgende avontuur. Ditmaal worden ze geframed voor iets wat ze niet gedaan hebben, en moeten ze op de vlucht. Zo, kort maar krachtig :p
De film was oprecht leuk. Geweldige actiescènes werden afgewisseld met komedie die er recht opzat. Meestal vind ik de komedie in zo'n films maar slap, maar ditmaal heb ik meermaals moeten lachen. Voornamelijk Martin Lawrence is een icoon! Er werd ook wat gehint naar de beruchte Will Smith slap op de Oscars op een grappige manier.
En ja, natuurlijk weer geregiseerd door onze eigen Adil El Arbi en Bilall Fallah. Ze hebben hiermee aangetoond dat ze echt hun mannetje staan in Hollywood met toch wel creatieve scènes die ik niet eerder heb gezien in films. En aangezien de film een groot succes is aan de kassa, verwacht ik dat ze nog wel een keertje zullen terugkomen voor een 5e film.
Het enige nadeel (maar daar heeft de film niks mee te maken) is dat ik dingen van het verhaal niet begreep omdat er voor de zoveelste keer weer mensen gewoon aan het praten waren tijdens de film.
Image

Re: Welke film heb je het laatst bekeken?

1772
Longlegs 7/10
Een van de meest gehypte horrorfilms van dit jaar denk ik. We volgen Lee Harper, een jonge FBI agente die achter Longlegs zit. Een familie wordt telkens volledig uitgemoord en het enige wat overblijft, is een briefje met een cryptische tekst op ondertekend door Longlegs. Lee Harper zal deze bizarre en occulte moorden moeten gaan onderzoeken.
De grootste vraag bij horrorfilms is altijd of de film nu eng was of niet. Het is geen jumpscare film. Als ik het ergens mee moet vergelijken, zou ik dit het beste kunnen doen met het werk van Ari Aster en dan meer bepaald Hereditary. Er zit een heel creepy sfeertje in, maar je weet niet goed wat er allemaal aan het gebeuren is. Het is niet het type film waarbij je wat demonen ziet die enge gezichten trekken, maar het gaat dieper dan dat. Eigenlijk is het best moeilijk om dit soort van films te beschrijven. Het is ook niet het rare type van film waarbij het einde volledig surrealistisch wordt en waar vooral een concept in beeld wordt gebracht in plaats van gebeurtenissen. Het blijft begrijpelijk.
Nicolas Cage speelt hier het titulaire personage Longlegs en hiervan moet je zelf maar maken wat je wilt. Sommigen vonden hem eng, anderen hilarisch, en nog eens anderen vonden hem een mix van beide. Qua uiterlijk hebben ze hem wel echt eng gemaakt en speelt hij wederom een krankzinnig personage.
Voor mij was de film soms nog iets te bizar en was niet alles 100% duidelijk op het einde, maar zoals eerder gezegd blijft de film in het begrijpbare gebied. Ik had er zelf misschien iets anders van verwacht.
Image

Re: Welke film heb je het laatst bekeken?

1773
Die Longlegs staat ook wel op mijn lijstje, al is het maar voor Nicolas Cage :lol:

Zelf gisteren (eindelijk) het smelt gezien. Wat een film. Grijpt je constant bij de keel en laat je achter met een bijzonder onbehaaglijk gevoel van onmacht.
Geen film om vrolijk van te worden, maar wel een topper. Wat een acteerprestatie ook van die jonge actrice Rosa Marchant.
Image

Re: Welke film heb je het laatst bekeken?

1774
Sanity penguin wrote: 24 Jul 2024 14:45 Die Longlegs staat ook wel op mijn lijstje, al is het maar voor Nicolas Cage :lol:

Zelf gisteren (eindelijk) het smelt gezien. Wat een film. Grijpt je constant bij de keel en laat je achter met een bijzonder onbehaaglijk gevoel van onmacht.
Geen film om vrolijk van te worden, maar wel een topper. Wat een acteerprestatie ook van die jonge actrice Rosa Marchant.
Pas op, Cage heeft niet superveel screen tijd...
Het smelt is volgens een van de beste films die ik vorig jaar bekeken heb in de bioscoop!
Image

Re: Welke film heb je het laatst bekeken?

1775
Deadpool & Wolverine 9/10
Het is een droog jaar voor Marvel. Dit jaar worden we enkel verwend met een paar obscure series (Echo en Agatha) en qua films blijft het enkel bij onze in veel te krappe en rode spandex omhulde superheld Deadpool. Over het verhaal ga ik niet teveel vertellen om geen spoilers te geven. Maar het verhaal is sowieso wel het zwakste van de film. Maar bij dit type van film is dat allesbehalve een probleem. De slechterik van dienst was oké, maar ook niet meer of minder.
Een andere belangrijke vraag is altijd hoeveel je ondertussen van het MCU gezien moet hebben om alles te begrijpen. Op zich kun je er wel redelijk blind ingaan en moet je zelfs niet perse de voorgaande delen gezien hebben. Logan is wel een interessante film om gezien te hebben en de serie van Loki is ook wel een aanrader dan. Maar het is zeker geen verplichting.
Voor de rest zitten er enkele erg leuke cameo's in en worden er meer 4th walls gebroken dan op een bouwwerf. Er wordt de ene meta mop na de andere gemaakt en als je weinig kennis hebt over het MCU en de problemen die hier rond hangen of over het privéleven van acteurs, dan zal er misschien wel wat over je hoofd vliegen. Maar de grappen zijn wel spot on! Ik heb meermaals hardop moeten lachen en stonden de tranen in m'n ogen. Reynolds is gewoon grappig en de komische timing zit echt goed!
De actiescènes zijn super gedaan en het meest bloederige wat ik al in Marvel heb gezien. Zeker die laatste vechtscène is chef's kiss.
Zeker en vast een aanrader en een van de betere toevoegingen sinds Endgame.
Image

Re: Welke film heb je het laatst bekeken?

1776
To The Moon 7/10
Voor mijn volgende bezoek aan de bioscoop stond de drama, romantische komedie film To The Moon op het programma. Marketingspecialiste Kelly Jones wordt aangenomen bij NASA om hen in wat beter daglicht te plaatsen en zo geld te verzamelen voor de befaamde Apollo 11 maanmissie. Daar ontmoet ze Cole Davis, de launch director die eigenlijk helemaal niet zo opgezet is met de onorthodoxe manier van werken die Kelly hanteert.
Eigenlijk is het verhaal de typische kerstfilm, maar dan in de setting van NASA :p Maar neem het raket weg en zet er een kerstboom in de plek, en je weet direct waaraan je jezelf kan verwachten. Maar het is wel echt de setting die de film leuk maakt en wat meer inkijk geeft in NASA (met natuurlijk de creatieve vrijheden). Er werd ook gefilmd blijkbaar op Cape Kennedy waardoor ze ook een echte ruimte missie hebben kunnen filmen voor in de film te stoppen! Maar het grootste nadeel was wel voor dat de film een erg voorspelbaar plot had en je alles wel wat op voorhand kon gokken. Scarlet Johansson en Channing Tatum speelden hun rol wel goed!
Image

Re: Welke film heb je het laatst bekeken?

1777
Twisters 8.5/10
Een verbazingwekkende en toffe zomerfilm! Dit is een soort van spirituele opvolger van Twister van heel wat jaren geleden. We volgen hier Kate, een voormalige stormjaagster die ooit vanwege een tragedie besloten heeft om zich in New York te verschansen in een weerstation. Maar dan staat een van haar oude vrienden voor de deur met de vraag of ze niet meegaat naar centrum USA om terug op stormen te jagen voor het wetenschappelijke doel. Hier ontmoet ze dan Tyler, een typetje dat nogal een onorthodoxe manier heeft van tornado jagen.
De film was verbazingwekkend persoonlijk. De relaties tussen de personages werden vaak op de voorgrond geplaatst en werd afgewisseld met gruwelijke tornado's. En dat maakte de film zo leuk omdat je ook echt betrokken leek te zijn met de verschillende personages. En zoals altijd speelt Glen Powell een uiterst charismatisch personage.
De tornado's zijn zelf erg cool gemaakt en gewoonweg eng. Zeker wetende dat deze beesten in het echt ook bestaan en al zoveel doden op hun geweten heeft. Het is dan ook geen film die het hele concept verheerlijkt, maar laat ook echt de nasleep zien van deze natuurrampen. En alles speelt zich ook af op het platteland van de VS wat ik altijd wel kan smaken.
Mocht deze film nog draaien in de bioscoop en je hebt even niets te doen op een avond, geef het zeker een kans op het grote scherm!
Image

Re: Welke film heb je het laatst bekeken?

1779
Trap 7/10
Altijd speciaal weer, een film van Shyamalan. Zijn films worden niet altijd even goed beoordeeld, maar origineel zijn ze wel altijd. In deze film volgen we een vader met zijn dochter die naar het concert gaan van Lady Raven (Shyamalans dochter). Maar wat niemand weet, is dat dit volledige concert een valstrik is voor een seriemoordenaar genaamd The Butcher op te pakken.
De film speelt zich dus voor een groot deel af in een concertzaal wat wel knap uitgevoerd is en wat ik ook nog niet direct in een andere film zo gezien heb. Het enige jammere is dat de trailer wel al het plot van het verhaal verklapt, maar anderzijds weet je dit ook al tijdens de eerste 5 minuten van de film. Ik had ergens nog wel gehoopt dat er wat meesterlijke plottwists zouden zijn, maar helaas was dit niet geval. Hierdoor was ik zelf vanalles aan het zoeken achter bepaalde gebeurtenissen maar tevergeefs.
Josh Hartnett speelde zijn rol wel heel erg goed! Toch nam het verhaal wel enkele wendingen die ik niet direct zag aankomen wat het ook wel weer memorabeler maakte.
Image

Re: Welke film heb je het laatst bekeken?

1780
Borderlands 4.5/10
Ik mag mezelf gelukkig prijzen! Ik ben wss één van de enigen die deze film is gaan bekijken in België. Ook toen ik de zaal binnenstapte bleek dat we een privévoorstelling zouden krijgen. We volgen hier dus een groepje mensen waaronder Roland, Lillith en Tiny Tina die op zoek gaan naar een Vault die verstopt ligt op de planeet Pandora.
Ik vond het verhaal gewoon zwak :p Ik moet momenteel zelfs al goed nadenken over wat er juist allemaal gebeurd is. Ik kan mezelf al niet goed meer herinneren hoe ze de sleutels gevonden hebben of welke locaties ze bezocht hebben. Het is allemaal zo vergeetachtig. De cast zelf is ook bizar. Kevin Hart voor een van de weinige serieuze karakters? Maar de meerderheid van de personages waren gewoon ook niet correct geschreven. Zeker Tannis voelde niet oké aan. Ook miste ik zeker het krankzinnige bij Tiny Tina (al was dit heel af en toe aanwezig).
Daarbovenop was de film pijnlijk ongrappig. Ik heb eigenlijk geen enkele keer moeten lachen, wat toch wel erg is voor een komische film :p
De pg-13 keuze voor de film is dan ook weer apart te noemen. Borderlands zit vol met gore, maar nu is er bijna geen spikkeltje bloed te bespeuren. Er wordt dan ook voornamelijk geschoten zonder dat je ziet wie er geraakt wordt.
Ook gek dat je een van de meest iconische slechterikken ooit hebt in een game en deze dan totaal niet gebruikt in de film :p
Ik ben best hard voor de film, maar da's dan ook omdat ik fan ben van de reeks en ze allemaal gespeeld heb. Als je de games niet gespeeld hebt, zou het ook geen denderende film geweest zijn. Onze pa gaf hem een 6!
Image

Re: Welke film heb je het laatst bekeken?

1781
Alien: Romelus 8/10
Ik ben die rare snuiter die eigenlijk wel fan was van Prometheus en Alien: Covenant. Prometheus gaf voor mij de ultieme horrorervaring in een sci-fi jasje. Nu wordt met deze film terug naar de bron gegaan.
Chronologisch speelt zich deze af tussen Alien en Aliens (dus tussen de eerste en tweede). We volgen hier Rain samen met haar android Andy die samen met enkele vrienden proberen te ontvluchten van de kolonie waar ze als slaven in de mijn moeten werken. Er is een planeet 9 jaar van de kolonie waar ze heen willen, maar daarvoor hebben ze cryo pods nodig om de reis te overbruggen. Deze zouden gevonden kunnen worden in het Romulus en Remus ruimtestation dat verlaten boven de kolonie zweeft.
De film kent een lange opbouw, maar deze was wel noodzakelijk om wat voeling te krijgen met de personages. Een van de grootste angsten die ik op voorhand had, was de jonge cast. Ik had wat schrik dat het eindresultaat een tienerdrama ging zijn om een jong publiek aan te trekken, maar dit was al een geluk niet waar.
Daarbovendien vond ik de acteur die Andy speelde fenomenaal. Hij zette z'n rol als android erg overtuigend neer waardoor hij wel een van de hoogtepunten van de film was. Het hoofdpersonage zelf vond ik dan weer een van de mindere dingen van de film. Niet perse de actrice zelf, maar hoe ze geschreven is. Het leek soms wat chatgpt te zijn. Op elk probleem wist ze vaak direct de oplossing zonder bijna te hoeven nadenken wat na enkele keren wel opviel.
Ook misschien wat jammer dat er niet zoveel hoofdrolspelers waren, waardoor de kills aan de beperkte kant waren.
Maar hier maakte de muziek en de cinematografie heel veel goed. De muziek was spannend en droeg bij tot de horror die op het scherm gebracht werd. Denk aan violen die op een niet natuurlijke manier bespeeld worden of een ritmisch erg snel tromgeroffel. De scènes werden vaak prachtig in beeld gebracht. In het begin zat er een heel mooi gefilm stuk in, maar ook op het einde viel m'n mond soms bijna open :p
Deze film is terecht een financieel succes te noemen en hopelijk mogen er meer van deze films komen in de Alien en Predator franchise. Ik ben benieuwd naar de Alien serie die volgend jaar zou uitkomen :)
Image