Re: Koken is genieten

197
RoyVdW wrote:Mooi en serieuze portie seg wat een gamer nodig heeft ;p

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk
Kheb ni alles opgekregen hoor. Maar een bord moet gevuld zijn! En heb wel extra portie groentjes gepakt. Lekkerrrrr... ^^
Image

Re: Koken is genieten

200
Sora_Lizard wrote:Dat ziet er allemaal voortreffelijk uit!

Wij eten vandaag gekookte mosselen met een huisgemaakt mosterd sausje. : )
gamerke1992 wrote:Mosseltjes hmm :tong: Picture or it didn't happen haha :lol:
Ze zijn al op. We wachten nooit zo lang. :lol:
RoyVdW wrote:Ja! :tong: Mosselen zijn toch altijd gekookt en niet rauw?

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk
Sommige mensen eten ze wel rauw: wordt ook wel de 'armeluis oester' genoemd!
Mosselen zijn ook heel lekker als je ze bakt of frituurt, gekookte mosselen door losgeklopt ei halen en dan in de paneermeel. Vervolgens bakken of frituren.
In België maakte men ook wel een bierbeslag waar de gekookte mosselen in gedoopt worden en dan gebakken. ;)
Image
There is no way to happiness, happiness is the way
Je leeft maar één keer en dat is toevallig nu

Re: Koken is genieten

201
RoyVdW wrote:Ja! :tong: Mosselen zijn toch altijd gekookt en niet rauw?

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk
Je kan ze ook bakken :tong:

Maar helaas geen foto... Tenzij ik de vuilzak weer open trek, maar die staat goed waar hij nu staat :beaten:
Image

Re: Koken is genieten

202
ShAmPi wrote:Gamerke geen zelfgemaakte kroketjes? Boooooo :)
Trouwens een wist je datje.
Millecroquettes krokettenpers is een belgische uitvinding.
Haha goed gezien. Net zoals het koekje, die heb ik ook zo gekocht :lol:

De vidé alleen nam al genoeg tijd in beslag.
Image

Re: Koken is genieten

206
Door corona kook ik nog vaker en uitgebreider. Hier nog een paar creaties. Ik maak de laatste tijd vaak zelf pastadeeg.

Gerookte paling met rode biet en mozarella

Image


Knolselder op 3 wijze met hoevekip

Image


Appeltaart in een glas

Image


Zalm lasagne

Image


Een Italiaans kadootje, gevuld met ricotta en grana pedano. Voor de saus heb ik een rogvleugel geblancheerd en het vlees in een saus verwerkt. En de bouillon die achterbleef zat er natuurlijk ook in.

Image


Image


Image


Zelf gemaakte mini ravioli gevuld met Parmezaan en parmaham. De bouillon was ook getrokken van parmaham. Daar oesterzwammen nog bij gedaan.

Image


Image
Image