Re: Koken is genieten
227Nog eens tijd voor een update met een kleine selectie
Kreeft met rode biet en bloed zuring
Maismuffin met vijg, groene asperges en mozzarella
Tofu met gehakt en ontelbaar veel vreemde Aziatische producten waaronder doubanjiang. Daarnaast traditionele Japanse rijst.
Gerookte zalm met peer en gember
Advocaat tiramisu
Waterkers soepje omringd door witte asperge en gerookte paling
Espresso martini met zelfgemaakte gezouten karamel siroop
Kreeft met rode biet en bloed zuring
Maismuffin met vijg, groene asperges en mozzarella
Tofu met gehakt en ontelbaar veel vreemde Aziatische producten waaronder doubanjiang. Daarnaast traditionele Japanse rijst.
Gerookte zalm met peer en gember
Advocaat tiramisu
Waterkers soepje omringd door witte asperge en gerookte paling
Espresso martini met zelfgemaakte gezouten karamel siroop
Re: Koken is genieten
228Het ziet er allemaal weer zeer verzorgd uit. Maar ik vermoed dat met name de "constructie" met paling en witte asperge erg arbeidsintensief is. Top gedaan!
Re: Koken is genieten
229BedanktSora_Lizard wrote: 06 Jun 2022 23:48 Het ziet er allemaal weer zeer verzorgd uit. Maar ik vermoed dat met name de "constructie" met paling en witte asperge erg arbeidsintensief is. Top gedaan!
En inderdaad. Daar komt veel geduld en een pincent aan te pas
Re: Koken is genieten
232Het is een uit de hand gelopen hobbyzenmaster wrote: 07 Jun 2022 10:25 What?! Super nice man!
Ik wist niet dat we een chef kok in huis hadden.
Re: Koken is genieten
233Alweer prachtige creaties!
Ongelofelijk hoeveel werk ge daarin steekt, ik zou er nooit het geduld voor hebben
Ongelofelijk hoeveel werk ge daarin steekt, ik zou er nooit het geduld voor hebben
Re: Koken is genieten
234Nog eens na lange tijd een kleine selectie
Mijn go back to voorgerecht. Deze maak ik regelmatig. Gerookte paling met mozarella en rode biet. En daar een vanille olie over.
Een bombastische worteltaart (carrot cake)
Een typisch Japans gerecht met invloeden uit China, met de naam mabo tofu (まぼとふ). Zeeeer pittig. Het is gehakt vol met smaakstoffen, met als belangrijkste Chinese gefermenteerde pepers (doubianjang). En dit op een bedje van japanse rijst (niet te vergelijken met onze rijst).
Dit keer een typisch gerecht uit de Thaise keuken, tom kha kai. Heerlijke smaken van kokos en limoen met kip en grote platte noedels.
Dessert geïnspireerd uit onze reis in IJsland. Het bestaat uit Kyr (soort yoghurt van ginder).
Hoofdgerecht dat ik probeerde na te maken uit onze reis in IJsland. Zeer romige pasta met kip en look broodjes. Simpel maar overheerlijk.
Kreeftenschaar op courgette met sausje van de rest van de kreeft.
Gemarineerde kip met misosaus en warme druiven.
Eigen hersenspinsel. Rauwe zalm met gemarineerde en aangeschroeide tonijn op knapperige groentjes met een sesamsmaakje.
Zeeduivel op een pestosausje met asperges. Heerlijke vis.
Mijn go back to voorgerecht. Deze maak ik regelmatig. Gerookte paling met mozarella en rode biet. En daar een vanille olie over.
Een bombastische worteltaart (carrot cake)
Een typisch Japans gerecht met invloeden uit China, met de naam mabo tofu (まぼとふ). Zeeeer pittig. Het is gehakt vol met smaakstoffen, met als belangrijkste Chinese gefermenteerde pepers (doubianjang). En dit op een bedje van japanse rijst (niet te vergelijken met onze rijst).
Dit keer een typisch gerecht uit de Thaise keuken, tom kha kai. Heerlijke smaken van kokos en limoen met kip en grote platte noedels.
Dessert geïnspireerd uit onze reis in IJsland. Het bestaat uit Kyr (soort yoghurt van ginder).
Hoofdgerecht dat ik probeerde na te maken uit onze reis in IJsland. Zeer romige pasta met kip en look broodjes. Simpel maar overheerlijk.
Kreeftenschaar op courgette met sausje van de rest van de kreeft.
Gemarineerde kip met misosaus en warme druiven.
Eigen hersenspinsel. Rauwe zalm met gemarineerde en aangeschroeide tonijn op knapperige groentjes met een sesamsmaakje.
Zeeduivel op een pestosausje met asperges. Heerlijke vis.
Re: Koken is genieten
235Amai, ik heb al slechtere dingen gezien van chique restaurants Zeker dat je geen sterrenchef bent?
Re: Koken is genieten
236Bedankt! Laten we zeggen een fanatieke hobby kokMr.Wolf wrote: 23 Sep 2023 20:02 Amai, ik heb al slechtere dingen gezien van chique restaurants Zeker dat je geen sterrenchef bent?
Re: Koken is genieten
237Ziet er allemaal top uit! Grote liefhebber van het Thais, Japans, en die Ijslandse pasta zie ik mij binnenkort wel maken.
Re: Koken is genieten
238Heel basic uitgeschreven, maar Here you gozenmaster wrote: 23 Sep 2023 22:37 Ziet er allemaal top uit! Grote liefhebber van het Thais, Japans, en die Ijslandse pasta zie ik mij binnenkort wel maken.
Tagliatelle met lichte curry smaak van IJsland
500g tagliatelle
350ml room
2 kipfilets
2 tomaten
2 rode paprika
2 ajuinen
1 teentje look
klein beetje curry poeder
venkelzaad
peper en zout
kipkruiden
Stokbrood
Snij kip in fijne blokjes
Marineer met olijfolie en kipkruiden
Bak goudkleurig
Haal uit pot
Snij groenten zeer fijn en stoof aan
Voeg kip toe
Voeg room toe
Kruid met beetje curry en venkelzaad
Laat pruttelen
Kook tagliatelle
Doe wat kookvocht in saus
Kruid saus met peper en zout
Doe tagliatelle er bij
Doe olijfolie op stokbrood met zout en look
Steek in oven tot krokant