Re: Koken is genieten

227
Nog eens tijd voor een update met een kleine selectie :)

Kreeft met rode biet en bloed zuring

Image


Maismuffin met vijg, groene asperges en mozzarella

Image



Tofu met gehakt en ontelbaar veel vreemde Aziatische producten waaronder doubanjiang. Daarnaast traditionele Japanse rijst.

Image


Gerookte zalm met peer en gember

Image


Advocaat tiramisu

Image


Waterkers soepje omringd door witte asperge en gerookte paling

Image


Espresso martini met zelfgemaakte gezouten karamel siroop

Image
Image

Re: Koken is genieten

228
Het ziet er allemaal weer zeer verzorgd uit. Maar ik vermoed dat met name de "constructie" met paling en witte asperge erg arbeidsintensief is. Top gedaan! :cool: :jip:
Image
There is no way to happiness, happiness is the way
Je leeft maar één keer en dat is toevallig nu

Re: Koken is genieten

234
Nog eens na lange tijd een kleine selectie :D

Mijn go back to voorgerecht. Deze maak ik regelmatig. Gerookte paling met mozarella en rode biet. En daar een vanille olie over.

Image


Een bombastische worteltaart (carrot cake)

Image


Een typisch Japans gerecht met invloeden uit China, met de naam mabo tofu (まぼとふ). Zeeeer pittig. Het is gehakt vol met smaakstoffen, met als belangrijkste Chinese gefermenteerde pepers (doubianjang). En dit op een bedje van japanse rijst (niet te vergelijken met onze rijst).

Image


Dit keer een typisch gerecht uit de Thaise keuken, tom kha kai. Heerlijke smaken van kokos en limoen met kip en grote platte noedels.

Image


Dessert geïnspireerd uit onze reis in IJsland. Het bestaat uit Kyr (soort yoghurt van ginder).

Image


Hoofdgerecht dat ik probeerde na te maken uit onze reis in IJsland. Zeer romige pasta met kip en look broodjes. Simpel maar overheerlijk.

Image


Kreeftenschaar op courgette met sausje van de rest van de kreeft.

Image


Gemarineerde kip met misosaus en warme druiven.

Image


Eigen hersenspinsel. Rauwe zalm met gemarineerde en aangeschroeide tonijn op knapperige groentjes met een sesamsmaakje.

Image


Zeeduivel op een pestosausje met asperges. Heerlijke vis.

Image
Image

Re: Koken is genieten

238
zenmaster wrote: 23 Sep 2023 22:37 Ziet er allemaal top uit! Grote liefhebber van het Thais, Japans, en die Ijslandse pasta zie ik mij binnenkort wel maken. 🙂
Heel basic uitgeschreven, maar Here you go :)

Tagliatelle met lichte curry smaak van IJsland

500g tagliatelle
350ml room
2 kipfilets
2 tomaten
2 rode paprika
2 ajuinen
1 teentje look
klein beetje curry poeder
venkelzaad
peper en zout
kipkruiden
Stokbrood

Snij kip in fijne blokjes
Marineer met olijfolie en kipkruiden
Bak goudkleurig
Haal uit pot
Snij groenten zeer fijn en stoof aan
Voeg kip toe
Voeg room toe
Kruid met beetje curry en venkelzaad
Laat pruttelen
Kook tagliatelle
Doe wat kookvocht in saus
Kruid saus met peper en zout
Doe tagliatelle er bij
Doe olijfolie op stokbrood met zout en look
Steek in oven tot krokant
Image