Re: PlayStation 4

466
Kolm wrote:Was het een volledig nieuwe game of was het een DLC/update van een game die je al had?

Sowieso heb je voor het installeren van een downloadgame, 2 keer zoveel plaats nodig als de grootte van de game. Er is namelijk altijd een moment dat het downloadbestand tegelijk met de geïnstalleerde game bestaat*. Bovendien kan de geïnstalleerde game groter zijn dan de download omdat de download gecomprimeerd (kleiner gemaakt) kan zijn om minder verkeer op het netwerk te geven.

Ik heb zelf ondervonden dat als je updates/DLC downloadt voor een game die je al hebt geïnstalleerd, er bepaalde games zijn die de DLC er niet gewoon achterplakken. In dat geval zou 2 keer de grootte van de DLC namelijk voldoende zijn voor de installatie. Sommige games lijken de DLC te downloaden en vervolgens de hele game + DLC naar een nieuwe plek te kopiëren om daarna de oude installatie van de game + downloadbestand van de DLC te verwijderen.

Zo was de update van God of war altijd iets van 50-80MB, de download was binnen een paar seconden binnen, maar daarna was hij nog minutenlang bezig met 'copying'. De tijd leek wel overeen te komen met het nieuw installeren vanaf disc van de game, dus volgens mij werd daar gewoon elke keer de hele game gekopieerd om de update te installeren.

Bij batman van Telltale wilde ik de nieuwe episode installeren, ik had ruim het dubbele van de grootte van de DLC. Toch kon ik de DLC niet downloaden. Pas toen ik het dubbel van de huidige installatie + het dubbel van de download vrij had, kon ik de DLC downloaden...


Wat betreft vergroten heb je 2 mogelijkheden: De interne harde schijf vervangen of een externe harde schijf eraan hangen.

Als je de interne harde schijf vervangt, dan heb je een externe harde schijf nodig om je back-up op te maken en een externe harde schijf of USB met de systeemsoftware nodig. Systeemsoftware moet je goed opletten dat je het niet het updatebestand downloadt, maar het volledige bestand (= ongeveer 1GB).
Verder mag je de interne schijf niet vervangen door een echte SSD omdat de firmware geen ondersteuning biedt. HDD en SSHD kan wel. Indien nog meer info nodig, vraag het even. Handleidingen zijn op internet zat te vinden, maar sommige vergeten te vertellen dat je een volledige back-up van je PS4 kan maken inclusief game installatie bestanden, savefiles en screenshots/video's. Enkel je trophies moet je synchroniseren naar PSN, die zitten niet in de back-up.

Als je kiest voor de externe HDD, dan moet je er vooral op letten dat het een USB 3.0 of hoger is, typisch is de binnenkant van de USB connector blauw en staat er 'SS' naast het USB-icoontje. USB 2.0 is te traag. Eens de schijf aan je PS4 hangt, kan je hem formatteren als externe HDD en kan je aangeven wat de standaard locatie is om games te installeren. Eens je de schijf hebt geformatteerd voor je PS4 kan je hem niet meer gebruiken voor je PC tenzij je hem opnieuw formatteert voor een PC. De PS4 zet er zijn eigen indeling op die niet wordt herkend door een PC.


*In theorie zijn daar ook nog wel oplossingen voor te bedenken, maar ik geloof niet dat ze zo moeilijk willen doen bij Sony.
bedankt voor de tekst Kolm, ik ga voor optie 2, een externe. Het zal niet voor meteen zijn, voor januari wellicht. Heb je ook een idee wat dat kan kosten, neem een HDD van ongeveer 1TB. En eventueel een tip voor een winkel/onlineshop waar ik het kan kopen ?

Re: PlayStation 4

467
Gamefreak wrote:[bedankt voor de tekst Kolm, ik ga voor optie 2, een externe. Het zal niet voor meteen zijn, voor januari wellicht. Heb je ook een idee wat dat kan kosten, neem een HDD van ongeveer 1TB. En eventueel een tip voor een winkel/onlineshop waar ik het kan kopen ?
Gewoon de webshops wat in de gaten houden, zeker met de aankomende solden zullen er goede prijzen te vinden zijn ;)
Ik kijk altijd op Amazon (UK, Frankrijk, Duitsland), Bol.com, coolblue.be, ... en dergelijke sites. Misschien doet Game Mania zelfs eens een actie hiervoor, maar ik betwijfel het. Er zullen sowieso nog wel gespecialiseerde websites te vinden zijn ook.
Marty wrote:Als ik in bijvoorbeeld Just Cause 4 en Black Ops 4 een clip wil opslaan is het normaal gesproken even 2 seconde de share toets in gedrukt te houden zodat het menu te voor schijn komt om of een screenshot te maken of een filmpje op te slaan. Maar bij deze twee games moet ik soms de share toets zon 15-20 seconde ingedrukt houden om dat menu tevoorschijn te halen. En dan nog een seconde of 5 voordat ik kan kiezen dat ik het filmpje wil opslaan.
Bij andere games heb ik dit probleem totaal niet.
En als ik alleen een screenshot wil hebben (dus 1 keer op share drukken) dan duurt het ook zon 10 seconde dat ik de melding krijg dat de screenshot genomen is, maar dat is dan niet de screenshot die ik wil hebben.
Dus mijn vraag is of andere mensen hier misschien ook last van hebben?
Nog nooit last van gehad, maar ik maak wel weinig filmpjes :shhhh:

Re: PlayStation 4

473
Gamefreak wrote:ik zeg altijd 'zwijgen is toestemmen'. Jullie raden hem dus aan ! Dank voor de raad !
Haha! Ik weet dat Kolm (en ShAmPi) hier véél meer verstand van heeft (hebben), dus ik durfde m'n vingers er niet aan te branden...! ;) :lol:
Image

Re: PlayStation 4

475
Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje uit de laatste updates ben ivm externe HDD's.
Ik denk dat ik eerder de seagate zou nemen die ze ook hebben, maar dat is nu puur gevoelsmatig en niet gebaseerd op reviews ofzo.
De laatste nieuwe externe HDD's die ik heb zijn eigenlijk interne HDD's uit een PlayStation die na vervangen in een case gedaan zijn om als externe te dienen.
Image

Re: PlayStation 4

477
Dat gaat bij ons niet... Van heel veel dingen onder andere harde schijven worden alle serienummers bijgehouden. Als een schijf weg moet om welke reden dan ook, dan komt er een vrachtwagen met ingebouwde shredder langs. Zie je ze daar ter plekke in de shredder gaan en krijg je ook een bewijs dat die harde schijven met hun serienummers door de shredder gegaan zijn. Uiteraard komt die vrachtwagen niet voor 1 harde schijf langs, maar als er weer eens een hoopje is, dan laten we hem komen. Ik heb hem zelfs oude macbooks zien opvreten.
Wij werken veel met medische data en op het uitlekken daarvan staan in Nederland boetes die tot boven de 300k kunnen oplopen. Er wordt op dat punt dus geen enkel risico genomen... :nerd:
Image

Re: PlayStation 4

478
Kolm wrote:Dat gaat bij ons niet... Van heel veel dingen onder andere harde schijven worden alle serienummers bijgehouden. Als een schijf weg moet om welke reden dan ook, dan komt er een vrachtwagen met ingebouwde shredder langs. Zie je ze daar ter plekke in de shredder gaan en krijg je ook een bewijs dat die harde schijven met hun serienummers door de shredder gegaan zijn. Uiteraard komt die vrachtwagen niet voor 1 harde schijf langs, maar als er weer eens een hoopje is, dan laten we hem komen. Ik heb hem zelfs oude macbooks zien opvreten.
Wij werken veel met medische data en op het uitlekken daarvan staan in Nederland boetes die tot boven de 300k kunnen oplopen. Er wordt op dat punt dus geen enkel risico genomen... :nerd:
Wij kopen de HDD's zelf aan.
Dus ze komen hier op onze dienst toe.
Dan kan er al is eentje gemist worden.
Veel van ons External HDD's zijn trouwens enkel voor ons en niet om uit te delen.
Image

Re: PlayStation 4

479
Haha, je zit er gewoon al tussen nog voor iets eventueel geregistreerd kan worden!
Maar zelfs dan nog zou het bij ons waarschijnlijk wel opvallen, we zijn niet heel erg groot en 1 van de bazen is hoofd systeembeheer... :P
Image
cron