Re: 'It's all about the drinks'-topic
1051Ik ben al benieuwd naar mijn 2de bier. Ik ga zo meteen kijken.
Een royaal en rijk aroma van hazelnoot komt je tegemoet, met melkchocolade en een vleugje vanilla.
Negu Berri ais verrassend licht en drinkt makkelijk weg. Naast duidelijke hazelnoot en chocolade, kun je een hint van karamel proeven. Tenslotte is er sherry gebruikt bij het brouwen
Vandaag gaan we naar Italië met Toccalmatto, met Hoppy Tripel, wat een eerbetoon is aan de Triple. Dit is de beroemde Belgische bierstijl die vaak al sinds de Middeleeuwen in elke Belgische Trappistenbrouwerij wordt gebrouwen.
In het glas ruik je eerst vooral verwarmende alcohol in een kruidige combinatie van koriander en w
itte peper. Het bier ruikt verder naar Vlaamse hop met een flinke dosis brood- en tarwemout.
In de smaak komt dit aroma terug met meer kruiden en bovendien een vleugje menthol en kruidnagel. Het is al met al een krachtige en verwarmende Tripel die een perfecte start is voor het weekend!
Het perfecte gerecht bij Hoppy Tripel is pasta met pittige pesto of een kaasplankje met oude Goudse kaas.
La Gose is een atypische bierstijl die we graag met je delen via onze Beery Christmas! Deze bierstijl staat dicht bij de natuur waardoor brouwerij Wild Beer bij uitstek geschikt is om zo’n bier te brouwen voor onze selectie van dit jaar.
Vanwege de vele cranberries waarmee IBIMI is gebrouwen heeft het bier een unieke roze kleur. Het fruit en de zuurheid vind je ook terug in het aroma, met ander rood fruit zoals kers, aardbei en framboos.
Bij het drinken word je dus mogelijk verrast door de zuurheid van IBIMI, veroorzaakt door de wilde gist en de rode vruchten, met als tegenhanger een vleugje zout.
IBIMI is een interessant bier om te drinken bij een gerecht van wild vlees, of scherp gekruid voedsel als je daarvan houdt. Zo’n gerecht is een mooie tegenhanger die de unieke zuur-zout-zoete smaak van het bier extra doet uitkomen. Je kunt ook juist denken aan een combinatie met nog meer zoet-zuur rood fruit, in een toetje met kwark en fruit, of een pudding met rode vruchtenjam. Eigenlijk kun je alles eten bij een Gose, dus schenk gerust dit geweldige bier in je glas bij het eten van je pepernoten, taai-taai of chocoladeletter!
Een Baltic Porter uit Estland van brouwerij Põhjala! De brouwerij brengt een eerbetoon aan een zeer populair gebakje in Scandinavië: cinnabun! Het lijkt nog het meest op de Zeeuwse bolus; zacht, zoet en met een overvloed aan kaneel!
Cinnabun is prachtig donker in je glas. Met verwarmende geuren van alcohol, donker gebrande mout en tonkaboon, een ingrediënt dat je herkent aan de geur van mokka en pure chocolade. Maar er is nog meer te ruiken; geuren van roggebrood, zoethout en natuurlijk van kaneel.
Dit rijke bier is een feestje in de mond! Veel kaneel, hazelnoot, peper, honing en specerijen.
Traditioneel gezien zijn donkere bieren een pracht-combinatie met een zoet gerecht, dus een toetje of een taart. Heerlijk bij Cinnabun is vanilleroomijs met geroosterde amandelen of mogelijke zoete lekkernijen die bij Sinterklaas horen, zoals marsepein. Ga je liever voor iets hartigs? Kies dan voor een gerecht met eend of kalkoenfilet.
Zelf opgeklopt met die Domo?gamerke1992 wrote:Nummer 6:
Ik had van deze al gelezen in een boek. Nooit zelf gevonden, dus ben wel blij dat ik deze nu kan proeven.
Stevig schuim, amai.
Haha je zou het gaan denkenSanity penguin wrote:Zelf opgeklopt met die Domo?gamerke1992 wrote:Nummer 6:
Ik had van deze al gelezen in een boek. Nooit zelf gevonden, dus ben wel blij dat ik deze nu kan proeven.
Stevig schuim, amai.
Het perfecte bier om deze maandag van de tweede week van Beery Christmas mee te beginnen: licht en met veel aroma, alle charme van deze stijl in één weergaloos bier.
Het is een enorm aromatisch bier vanwege de dubbele dry-hopping. Extra hop is dan toegevoegd na het extra brouwproces, dat een overvloed van aroma toevoegt: kruidige en tropische tonen van ananas, bloedsinaasappel, roze pompelmoes, grapefruit en tenslotte een hint van poedersuiker.
In de mond meer kruidachtige en tropische elementen met een milde bitterheid. De afdronk is tropisch, kort en nodigt uit om nog een slokje te nemen! De bitterheid blijft aangenaam aanwezig in de mond. Een heerlijk verfrissend bier dat goed samengaat met een scherpgekruide Indonesische rijsttafel of pasta met zalm of tonijn.