Re: Koken is genieten

241
Ik kook ook niet ongaarne en probeer er soms ook iets leuks van te maken maar vergeet dan toch altijd foto's te maken. Gelukkig maar want hierbij vallen mijn creaties toch in het niet. :cool:
Image
There is no way to happiness, happiness is the way
Je leeft maar één keer en dat is toevallig nu

Re: Koken is genieten

242
Sora_Lizard wrote: 24 Sep 2023 14:53 Ik kook ook niet ongaarne en probeer er soms ook iets leuks van te maken maar vergeet dan toch altijd foto's te maken. Gelukkig maar want hierbij vallen mijn creaties toch in het niet. :cool:
Je maakt mij wel nieuwsgierig, dus je mag er altijd eens een foto van nemen en hier posten ;)
Image

Re: Koken is genieten

243
gamerke1992 wrote: 24 Sep 2023 15:09
Je maakt mij wel nieuwsgierig, dus je mag er altijd eens een foto van nemen en hier posten ;)
Ik / wij vergeten altijd foto's te maken van hetgeen we gekookt hebben :D Misschien komt dat doordat het te lekker ruikt en we meteen willen eten! :lol:
Misschien ook omdat het nauwelijks de moeite is om op een plaatje vast te leggen. :silly:

Toch heb ik nog wel wat oudere foto's gevonden:

Dronken kip is een eigen creatie met witte vermout!
Hierbij mijn recept:
Voor 2 personen:

2 kippenbouten
Peper en zout ruim
Paprikapoeder mild / zoet, ruime hoeveelheid.
Zonnebloemolie en klontje boter,
Kip rondom aanbraden en vervolgens 20 à 25 minuten met gesloten deksel garen op niet te heet vuur. Regelmatig keren.

Middelgrote ui
2 paprika’s – groen en rood
150 g ananas (diepvries)
2 el tomatenpuree
Teentje knoflook
Gemberpoeder naar smaak
Paprikapoeder naar smaak
4 bosuitjes (lente-uitjes) in dunne ringetjes
Scheut vermout zoet, afblussen
2 el Aceto Balsamico di Modena
Olijfolie
Klontje boter
Peper en zout naar smaak
Serveren op Basmati rijst
Image
There is no way to happiness, happiness is the way
Je leeft maar één keer en dat is toevallig nu
Attachments
dronken kip.jpg
dronken kip.jpg (108.43 KiB) Viewed 1256 times

Re: Koken is genieten

245
Dat klinkt niet slecht en bovendien nog eens gezond ook. De naam maakt het af natuurlijk :D

Ik ben benieuwd naar de rest.

Koken is mijn passie. Dus ik ben altijd super benieuwd naar hoe anderen het aanpakken. Ieder heeft ook zijn eigen stijl en dat maakt het boeiend.
Image

Re: Koken is genieten

247
Insalata Caprese, heel eenvoudig te maken met tomaten, mozzarella en basilicum. Ik gebruik er altijd Aceto Balsamico bij en wat olijfolie, meestal in wat ruime mate zodat je lekker met schijven stokbrood in het vocht kunt soppen!
In bijgaande plaatjes heb ik er ook donkere olijven in verwerkt en er zo lieveheersbeestjes bij gecreëerd. :D
Image
There is no way to happiness, happiness is the way
Je leeft maar één keer en dat is toevallig nu
Attachments
insalata caprese torretje 02.jpg
insalata caprese torretje 01.jpg

Re: Koken is genieten

249
Ik moet wel eerlijk zijn, die lieveheersbeestjes was ik ergens op het internet tegengekomen en had toen bedacht dat wil ik ook eens doen. Het was alleen even puzzelen hoe ik dat dan het beste kon doen. Maar ze zijn aardig gelukt met behulp van zwarte olijven en stukjes ervan voor de stippen. ^^
Image
There is no way to happiness, happiness is the way
Je leeft maar één keer en dat is toevallig nu

Re: Koken is genieten

252
Onlangs werd er gezegd dat ik weinig aanwezig ben en dat ik waarschijnlijk aan het koken ben. Wel dat klopt een beetje :lol:

Het blijft mijn lievelingsbezigheid naast mijn studies Japans, sport en werk.

Open lasagne overgoten door bisque van tijgergarnaal en chorizo
Image


Spaghetti met gehaktballen en passatasaus gemixt met een burrata.
Image


Zalm op pastinaakpurree
Image


Koolrabi noodles met rum steak
Image


Koreaanse spicy ramen met gepocheerd ei
Image


Paprika met polenta
Image


Gepofte Knolselder steak
Image


Japanse gyoza
Image


Orichiette van ottolenghi
Image


Ramen
Image


Speculaas tiramisu
Image


Tajine met gehaktballetjes
Image


Zelfgemaakte ravioli met comté koekje
Image
Image
cron