Ik volg het ook in een CVO of bedoelde je dat niet tegen mij ivm die waarde?W.O.L.F. wrote:Voor wie het ook wil proberen en voor wie een certificaat 'met ceviele waarde' wil behalen (een erkend certificaat dus), ga bij een CVO (Centrum Voor Volwassenenonderwijs), zij bieden deze cursus aan en in Vlaanderen zijn zij bij de weinigen die zo'n diploma kunnen geven
(Ben Leeromgeving voor Volwassenen aan het studeren )
Re: 'It's all about the drinks'-topic
902Ik heb dat certificaat nooit gesnapt.
Ik giet/tap perfect bier uit. Of het nu een pils is of iets anders.
Zelfs Kwak giet ik zonder enige problemen perfecto mundo uit.
Maar ik heb geen certificaat enkel ervaring
Ik giet/tap perfect bier uit. Of het nu een pils is of iets anders.
Zelfs Kwak giet ik zonder enige problemen perfecto mundo uit.
Maar ik heb geen certificaat enkel ervaring
Re: 'It's all about the drinks'-topic
903Wellicht dat het voor werkgevers in de horeca juist wel waarde heeft?ShAmPi wrote:Ik heb dat certificaat nooit gesnapt.
Ik giet/tap perfect bier uit. Of het nu een pils is of iets anders.
Zelfs Kwak giet ik zonder enige problemen perfecto mundo uit.
Maar ik heb geen certificaat enkel ervaring
Re: 'It's all about the drinks'-topic
904Jep, inderdaad, een cretificaat bij uw CV steken is nu eenmaal simpeler dan uw ervaring erbij stekenpaveman wrote:Wellicht dat het voor werkgevers in de horeca juist wel waarde heeft?ShAmPi wrote:Ik heb dat certificaat nooit gesnapt.
Ik giet/tap perfect bier uit. Of het nu een pils is of iets anders.
Zelfs Kwak giet ik zonder enige problemen perfecto mundo uit.
Maar ik heb geen certificaat enkel ervaring
Re: 'It's all about the drinks'-topic
905Vrijdag theoretisch examen van de module algemene bierkennis niet zo simpel
Re: 'It's all about the drinks'-topic
906Ik ben wel benieuwd wat ge daar dan allemaal van moet kennen. Hebt ge wat voorbeelden van specifieke onderwerpen?RoyVdW wrote:Vrijdag theoretisch examen van de module algemene bierkennis niet zo simpel
Re: 'It's all about the drinks'-topic
907Dit zijn de voorbeeldvragen die de docent heeft gegeven.
-Wat is bier? Geef volledige definitie.
-Leg alle stappen van het Egyptisch brouwproces uit.
-Definieer gruitrecht.
-Leg het ontstaan van het pilsbier uit en de industrialisering ervan.
-Omschrijf de ingrediënten/grondstoffen van bier + de extra toevoegingen
-Mineraal ionen uitleggen of ze + of - zijn en wat de eigenschap is.
-Definieer gerst.
-Definieer 'koude troebel'.
-Geef de twee hopfamilie's en noem minstens zes soorten.
-Noem alle soorten gist op
-Structureer het volledige brouwproces van het veld tot in het glas.
-Definieer graden PLATO
-Geef het verschil tussen hoge en lage gisting
-Koppel een bier aan een brouwerij en vermeld bierstijl (puur vanbuiten leren maar makkelijke puntenpakker )
-Definieer etiketbier.
-Noem alles wat er op een etiket wettelijk moet en ook mag staan.
-Omschrijf de verschillende logo's zoals 'fairtrade, streekproduct,...'
-Hoe en wanneer degusteren? Leg uit geur- en smaakpallet.
-Definieer de eigenschappen van de schuimkraag
-Leg uit. Koeling- en bewaringsadvies + ijsbankberekening tapinstallatie
-Omschrijf de bitterheid van een lambiek.
-Definieer pasteuriseren, lageren en hergisten.
-Combineer en ken de 24 abdijbieren met hun brouwerij.
-Ken alle 12 trappisten.
-Definieer een oude lamiek en oude geuze of kriek.
-Vermeld alle verschillen tussen trappist- en abdijbier
-Welke circuits bevat een tapinstallatie en waarvoor dienen ze?
-Definieer pythonleiding.
-Definieer versnijbier
-Omschrijf het verschil tussen alcoholarm en -vrij bier
-Wat is Alc. Vol. voluit en hoe wordt dit bepaald?
-Omschrijf dryhopping
-Definieer looistoffen
-Definieer decoctiemethode
-Definieer schroten
-Definieer infusiemethode
-Definieer storting
-Definieer enzymen
-Definieer maischen
-Leg uit waarvoor tarwe en ruwe granen zorgen in bier
-Waarom voegt men soms rijst en maïs toe bij de gerst? Leg uit.
-Definieer EBU en EBC
-Definieer sulfaten
-Definieer carbonaten
-Definieer mireren
-Leg uit. Waterhardheid en ph waarde
Module van 80 uur. Alle presentaties bevatten +-1000 dia's en zijn samengevat op 45 pagina's tekst en heb het schriftelijk herleid naar een 10-tal paginas A5 schriftje. Dit is chemie zou een bachelor opleiding moeten zijn moet nog goed instuderen pff
-Wat is bier? Geef volledige definitie.
-Leg alle stappen van het Egyptisch brouwproces uit.
-Definieer gruitrecht.
-Leg het ontstaan van het pilsbier uit en de industrialisering ervan.
-Omschrijf de ingrediënten/grondstoffen van bier + de extra toevoegingen
-Mineraal ionen uitleggen of ze + of - zijn en wat de eigenschap is.
-Definieer gerst.
-Definieer 'koude troebel'.
-Geef de twee hopfamilie's en noem minstens zes soorten.
-Noem alle soorten gist op
-Structureer het volledige brouwproces van het veld tot in het glas.
-Definieer graden PLATO
-Geef het verschil tussen hoge en lage gisting
-Koppel een bier aan een brouwerij en vermeld bierstijl (puur vanbuiten leren maar makkelijke puntenpakker )
-Definieer etiketbier.
-Noem alles wat er op een etiket wettelijk moet en ook mag staan.
-Omschrijf de verschillende logo's zoals 'fairtrade, streekproduct,...'
-Hoe en wanneer degusteren? Leg uit geur- en smaakpallet.
-Definieer de eigenschappen van de schuimkraag
-Leg uit. Koeling- en bewaringsadvies + ijsbankberekening tapinstallatie
-Omschrijf de bitterheid van een lambiek.
-Definieer pasteuriseren, lageren en hergisten.
-Combineer en ken de 24 abdijbieren met hun brouwerij.
-Ken alle 12 trappisten.
-Definieer een oude lamiek en oude geuze of kriek.
-Vermeld alle verschillen tussen trappist- en abdijbier
-Welke circuits bevat een tapinstallatie en waarvoor dienen ze?
-Definieer pythonleiding.
-Definieer versnijbier
-Omschrijf het verschil tussen alcoholarm en -vrij bier
-Wat is Alc. Vol. voluit en hoe wordt dit bepaald?
-Omschrijf dryhopping
-Definieer looistoffen
-Definieer decoctiemethode
-Definieer schroten
-Definieer infusiemethode
-Definieer storting
-Definieer enzymen
-Definieer maischen
-Leg uit waarvoor tarwe en ruwe granen zorgen in bier
-Waarom voegt men soms rijst en maïs toe bij de gerst? Leg uit.
-Definieer EBU en EBC
-Definieer sulfaten
-Definieer carbonaten
-Definieer mireren
-Leg uit. Waterhardheid en ph waarde
Module van 80 uur. Alle presentaties bevatten +-1000 dia's en zijn samengevat op 45 pagina's tekst en heb het schriftelijk herleid naar een 10-tal paginas A5 schriftje. Dit is chemie zou een bachelor opleiding moeten zijn moet nog goed instuderen pff
Re: 'It's all about the drinks'-topic
908Op die eerste vraag weet ShAmPi wss een tiental definities.
Re: 'It's all about the drinks'-topic
909dan zijn we wel even zoet met zijn tekst te ontrafelenElexus wrote:Op die eerste vraag weet ShAmPi wss een tiental definities.
Re: 'It's all about the drinks'-topic
910Ja amai, da's een grondige lijst en meer uitgebreid dan ik had verwacht
Hoe is het gegaan?
Hoe is het gegaan?
Re: 'It's all about the drinks'-topic
911Heb het goede nieuws gekregen dat ik geslaagd ben voor algemene bierkennis (presentatie brouwerij, serveren, degusteren en theorie) met 84%
Re: 'It's all about the drinks'-topic
912Proficiat!
Wat moet ge nu nog doen voor ge uw certificaat hebt of is het nu binnen?
Wat moet ge nu nog doen voor ge uw certificaat hebt of is het nu binnen?
Re: 'It's all about the drinks'-topic
913Ik heb opgevangen dat je zo een certificaat pas krijgt als je een heel forum laat degusteren van een zelfgemaakt brouwselmet0t0 wrote:Proficiat!
Wat moet ge nu nog doen voor ge uw certificaat hebt of is het nu binnen?
Re: 'It's all about the drinks'-topic
914Gefeliciteerd! En nog met een mooi cijfer ook!RoyVdW wrote:Heb het goede nieuws gekregen dat ik geslaagd ben voor algemene bierkennis (presentatie brouwerij, serveren, degusteren en theorie) met 84%
Re: 'It's all about the drinks'-topic
915Thx. Het certificaat van deze module is binnen. Het vollédig pakket sommelier bestaat uit 3 modules 'algemene kennis 80u', 'degusteren 40u' en 'gastronomie 40u'. Nu heb ik de grootste brok gedaan en alles al wat gezien. Bij slagen van het volledige pakket ontvang je een getuigschrift bierkenner.
Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk