Bij deze met beetje vertraging.
Pas op! Niet iedereen is liefhebber van de marinade, maar die kan je natuurlijk volledig zelf kiezen.
Ribbetjes Marinade en Slow Cooking
Ingrediënten voor 1 kilo ribs
1 kilo spareribs
50 ml Ketjap
Sap van 1 citroen
2 el bruine suiker
2 teentjes knoflook gehakt
2 el tomatenpuree
1 el Worchestershiresaus
1 el mosterd
0,5 tl Chipotle (of (gerookt) paprikapoeder)
2 el olijfolie
Zout
Zo maak je het
Verwijder het vlies van de rebbekes. Da kan je er heel gemakkelijk aftrekken.
Spoel ze af onder de kraan. Dep ze vervolgens droog met een keukenpapiertje.
Maak een marinade door alle ingrediënten te mengen.
Smeer de rebbekes rijkelijk in met de marinade. Dek af en laat ze een nacht in de marinade staan in de koelkast. Bewaar de marinade die ge over hebt.
Verwarm de oven voor op 130 graden. (boven onder warmte, middelste plaat)
Leg de spareribs met de holle kant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier. Giet water (1dl) op de bakplaat, dit zorgt voor stoom. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en gaar ze een uur op 130 graden.
Haal de bakplaat er uit en doe voorzichtig de folie open. Verhoog terwijl de temperatuur naar 170 graden. Smeer de rebbekes tussentijds nogmaals in met de resterende marinade. Terug de folie dicht maken en terug in de op 170° oven.
Dit terug voor een uurtje.
Haal dan het aluminiumfolie eraf. Bestrijk ze nogmaals met de marinade en gaar ze nog eens 30 minuten. Hierdoor krijgen ze een knapperig korstje. Deze laatste stap kan je eventueel ook op de barbecue doen. (indirect BBQen!)
En Kolm
Als ge ze wilt maken met pellepatatten...
Hier nen bonus
Mozart/Amadeus Lookboter
Een ganse rol lookboter (125gr)
Da au bain marie laten smelten.
Dan 10 gram paprikapoeder, 10 gram currypoeder en 6 gram fleur de sel
En me de garde goe mixen.
Uw kommeken in ijswater zetten en voort goe mixen me de garde.
Zien dant ni TE stevig werd zoda ge het nog in een bewaarpotteken kunt doen.
Soms is het nodig terug je kommeken te verwarmen.
Nadien potteken terug in de frigo dat het opstijft.
Ook veel geexperimenteerd om dit na te maken.
En met dit recept is het mij (vindek zelf) 99.9% gelukt de lookboter van mozart/amadeus na te maken.
Let wel de keer dat ik em maakte met rolletje lookboter van Aldi schifte hij meer.