Wist je dat dit een evolutionaire oorzaak heeft? Wij hebben een voorkeur ontwikkeld voor lichtjes 'desinfecterende' smaken (denk aan citroen bij vis) bij 'risicovolle' voedingswaren. Dus voedingswaren die in het verleden niet 100% gegarandeerd oké waren.Sora_Lizard wrote:De ribbetjes klinken erg aantrekkelijk. De marinade komt sterk overeen met de marinade die ik maak voor speklapjes. De worcestersaus laat ik weg maar voeg dan een heel fijn gesnipperd uitje toe. De olijfolie vervang ik door wokolie, d.i. arachideolie of zonnebloemolie met wat kruiden, zodat het een meer Indische smaak krijgt. Deze is dan ook heel goed te gebruiken om vlees voor saté te marineren. Het zuurtje van de citroen of azijn maakt het vlees lekker mals.
Nu ik hier al die gerechten zie, misschien toch nog eens een bbq organiseren na heel die coronahetse? (Ik bedoel het niet serieus, maar je mag het wel serieus nemen als je wil )