Wat FGras zegt seg! Of was het voor de foto dat je zo perfectionistisch het bord hebt gecreëerd haha. Goed bezig. Zelf kook ik ook alles zelf maar ik bestel geregeld Hello Fresh dus zelf iets uit mijn duim zuigen doe ik niet
Sent from my BLN-L21 using Tapatalk
Re: Koken is genieten
212Ik presenteer het op die manier omdat ik dat leuk vind en om indruk te maken op mijn vriendinRoyVdW wrote:Wat FGras zegt seg! Of was het voor de foto dat je zo perfectionistisch het bord hebt gecreëerd haha. Goed bezig. Zelf kook ik ook alles zelf maar ik bestel geregeld Hello Fresh dus zelf iets uit mijn duim zuigen doe ik niet
Sent from my BLN-L21 using Tapatalk
Re: Koken is genieten
213Liefde gaat door de maaggamerke1992 wrote:Ik presenteer het op die manier omdat ik dat leuk vind en om indruk te maken op mijn vriendinRoyVdW wrote:Wat FGras zegt seg! Of was het voor de foto dat je zo perfectionistisch het bord hebt gecreëerd haha. Goed bezig. Zelf kook ik ook alles zelf maar ik bestel geregeld Hello Fresh dus zelf iets uit mijn duim zuigen doe ik niet
Sent from my BLN-L21 using Tapatalk
Re: Koken is genieten
215Opletten hiermee.gamerke1992 wrote: 05 Apr 2021 20:48
Ik presenteer het op die manier omdat ik dat leuk vind en om indruk te maken op mijn vriendin
Mijn vrouw zegt altijd: "Wat je ze gewoon maakt, dan willen ze niets minder meer".
Re: Koken is genieten
216De laatste 4 weken waren zo ontzettend druk. Ik heb wel nog uitgebreider zitten koken dan het gemiddelde, maar vandaag ben ik er weer eens ingevlogen.
Zalmbuideltje gevuld met gerookte paling en topping van zalmeitjes (er zitten in totaal 19 ingrediënten in).
Langoustines met gegrilde paprika, watermeloen en ramenas op een bodem van tarama.
Zalmbuideltje gevuld met gerookte paling en topping van zalmeitjes (er zitten in totaal 19 ingrediënten in).
Langoustines met gegrilde paprika, watermeloen en ramenas op een bodem van tarama.
Re: Koken is genieten
218Het blijft wachten op het PXtR-restaurant, met eten van Gamerke en bijpassende bieren van Shampi
Re: Koken is genieten
219Voor ons vanavond, heel fancy en al, preirolletjes (denk witloofrolletjes maar met prei), gisteren al voorbereid, netjes gerold door met0t0
Re: Koken is genieten
220Dit is van de afgelopen 2 weekends Ik probeer mijn niveau steeds te verhogen.
We hebben deze maand 3 keer een sterrenzaak gedaan (2 keer 1 ster en één keertje 2 sterren) en daardoor krijg ik veel zin om dat niveau ook te bereiken. Alleen doe ik er 6 uur over om een 3 gangen te maken en krijg je in zo een sterrenzaak 5 tot 7 gangen.
Kortom ik begrijp waar de prijs vandaan komt.
Ik ben ook een eigen kruidentuintje begonnen en heb mij vooral gefocust op kruiden die mooie eetbare bloemetjes krijgen om te decoreren.
Hartige macarons met garnalen en guacamole
Kraakverse tonijn met bloemetjes Een simpele trifle
Pakketje van wonton met geitenkaas en walnoot met spruitjes
Gebrande rog met tartaar van oester en een witte wijn saus
Een grote macaron met framboos
We hebben deze maand 3 keer een sterrenzaak gedaan (2 keer 1 ster en één keertje 2 sterren) en daardoor krijg ik veel zin om dat niveau ook te bereiken. Alleen doe ik er 6 uur over om een 3 gangen te maken en krijg je in zo een sterrenzaak 5 tot 7 gangen.
Kortom ik begrijp waar de prijs vandaan komt.
Ik ben ook een eigen kruidentuintje begonnen en heb mij vooral gefocust op kruiden die mooie eetbare bloemetjes krijgen om te decoreren.
Hartige macarons met garnalen en guacamole
Kraakverse tonijn met bloemetjes Een simpele trifle
Pakketje van wonton met geitenkaas en walnoot met spruitjes
Gebrande rog met tartaar van oester en een witte wijn saus
Een grote macaron met framboos
Re: Koken is genieten
221Prachtig Gamerke, dat zijn tuintjes op je bord!
Ik neem aan dat het zo smaakt als het er uit ziet.
Ik neem aan dat het zo smaakt als het er uit ziet.
Re: Koken is genieten
222Van hobbykok naar sterrenchef! Als ge uw job ooit beu zijt, weet ge wat gedaan
Re: Koken is genieten
223Altijd netjes de uitgebloeide bloemen van de viooltjes knippen (of afnijpen), van zodra die in zaad komen geeft de plant het op en heb je dus ook geen bloemen meer. Oost Indische kers is volledig eetbaar (van blad tot bloem tot zaad) en zaait zichzelf gezellig uit, hij is ook verkrijgbaar in andere kleuren dan de klassieke oranje. Als je het eens opzoekt kan je echt verbazend veel bloemen eten.gamerke1992 wrote: 04 Sep 2021 23:48 Dit is van de afgelopen 2 weekends Ik probeer mijn niveau steeds te verhogen.
We hebben deze maand 3 keer een sterrenzaak gedaan (2 keer 1 ster en één keertje 2 sterren) en daardoor krijg ik veel zin om dat niveau ook te bereiken. Alleen doe ik er 6 uur over om een 3 gangen te maken en krijg je in zo een sterrenzaak 5 tot 7 gangen.
Kortom ik begrijp waar de prijs vandaan komt.
Ik ben ook een eigen kruidentuintje begonnen en heb mij vooral gefocust op kruiden die mooie eetbare bloemetjes krijgen om te decoreren.
Begin deze zomer heb ik me toegelegd op drinkazijn, en nee, dat is niet zuur omdat je best veel suiker toevoegt:
Met de aardbeien die je op het einde overhoudt maakte ik confituur Echt een aanrader!
Re: Koken is genieten
224Ik heb zoals altijd altijd gekookt de laatste tijd. Dat blijft zelfs een grotere hobby voor mij dan gamen.
Vandaag als voorgerecht pure eenvoud met een halve kreeft
Als hoofdgerecht vandaag gekonfijte kwartel met gepocheerde kwarteleitjes, pastinaak chips en salade van witloof en krieltjes. En de kwarteleitjes waren gelukkig nog vloeibaar vanbinnen
Vorige week langoustines met gorgonzola ravioli en een zalige saus gemaakt van de scharen en hoofden van de langoustines.
Aziatisch getind varkenshaasje uren gemarineerd.
Ananas mojito met spiced rum. De ananassap is bijvoorbeeld ingekookt met gember.
Gehakt in een melkbroodje op basis van spiced rum. En dan nog koolrabi erbovenop.
Ramen. Geen uitleg nodig
Aziatische kippenballetjes
Een typisch Japans voorgerecht. Daikon die gekookt is in dashi en dan urenlang in geweekt heeft. Heel ongekend hier, maar ik werk voor Japan en ben dit dus te weten gekomen en wou dat absoluut proberen. De smaak is met niets te vergelijken. Volledig nieuwe ervaring die UMAMI schreeuwt.
Vandaag als voorgerecht pure eenvoud met een halve kreeft
Als hoofdgerecht vandaag gekonfijte kwartel met gepocheerde kwarteleitjes, pastinaak chips en salade van witloof en krieltjes. En de kwarteleitjes waren gelukkig nog vloeibaar vanbinnen
Vorige week langoustines met gorgonzola ravioli en een zalige saus gemaakt van de scharen en hoofden van de langoustines.
Aziatisch getind varkenshaasje uren gemarineerd.
Ananas mojito met spiced rum. De ananassap is bijvoorbeeld ingekookt met gember.
Gehakt in een melkbroodje op basis van spiced rum. En dan nog koolrabi erbovenop.
Ramen. Geen uitleg nodig
Aziatische kippenballetjes
Een typisch Japans voorgerecht. Daikon die gekookt is in dashi en dan urenlang in geweekt heeft. Heel ongekend hier, maar ik werk voor Japan en ben dit dus te weten gekomen en wou dat absoluut proberen. De smaak is met niets te vergelijken. Volledig nieuwe ervaring die UMAMI schreeuwt.